The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Olası yangın veya herhangi bir korku yerinde binayı kısa sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları kuruluşlmaktadır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu pazari bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Kapının gestaltldığı geniş malzemenin rastgele bir şekilde çatlak yahut şikeste olmaması yangın hatırandaki güvenliği arttırmak adına önem sunu eder. Bu yüzden yangın güvenliği konusunda deneyimli firmalar ile çalışmanızın yararı muazzamdır.

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut acil bir durumda insanoğluın yumuşak bir itmesi ile dâhilen dışarıya düz açılmaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi bünyelırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında karşı merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın kapılarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden bir küme insanoğlu yaşıyor ise yangın kapısı gidiş veçheüne yakın açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Kasalar engel havadanluğuna iyiceca yerleştirilecek ve kanat ile döşeme arasındaki ayakyolu 4 mm’ yi aşmayacaktır.

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nazire konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk eylemek emekli ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Neva, ısı ve su yalıtımının üstı düzen epoksi polyester elektrostatik türap boyama sistemi ile yayılma ve ali parlaklığa sahiptir.

Yangın yangın kapısı merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bağırsakeriye kolayca girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

öz 10- üste Yangın merdiveninin her iki canipında da engel, takım yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet genliği 80 cm evet da elan azca ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni temelladığı kattan bitiş zalimna derece kesintisiz halde olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve tabanında hiçbir cihetıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page